31 sierpnia 2015

Pomysł na lekkie śniadanie - omlet bananem i płatkami owsianymi!

Witajcie! Ostatnio jestem zasypywana pytaniami co jadłam na śniadanie/obiad/kolację. Zaczęło mnie to lekko frustrować i przestałam odpowiadać każdego dnia co leży na moim talerzu. Nie myślcie, że olałam temat. Uznałam, że może po prostu powinnam częściej dodawać proste przepisy, które na co dzień stosuję. Dziś mam dla Was propozycję na lekkie śniadanie.

 Składniki:
3 łyżki płatków owsianych górskich
2 jajka
1 banan
woda
dżem truskawkowy

1. Na początku zalewamy płatki owsiane wrzątkiem i czekamy aż staną się miękkie. 
2. Napęczniałe płatki,  jajka oraz banana wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. 
3. Smażymy małe placuszki z obu stron na niedużym ogniu. Najczęściej smażę je na oleju kokosowym, ale to nie ma żadnego znaczenia ;)
4. Do smaku dodaję dżem truskawkowy z domowej produkcji. 

Smacznego!